2018. január 4., csütörtök

Irodalom a mobilodon

Nem szoktam ilyesmi bejegyzéseket írni, de most mondandóm van, olvasásra fel!

Történt ugyanis, hogy nemrégiben új mobiltelefon-tulajdonos lettem, és ennek a készüléknek olyan nagy tárhelye van, hogy muszáj volt kihasználnom. Természetesen irodalommal próbáltam megtölteni. Keresgéltem olyan alkalmazásokat, amiket érdemes letölteni, és nem utolsó sorban magyarul vannak.
Találtam is egy elég jót, a margó.fm-et, ismeritek? Olyan rövid hangoskönyveket tartalmaz, amiket egy-egy bkv-zás folytán meg lehet hallgatni. Vagyis rövidek, talán túlzottan is. Én nem bkv-zom, de ettől még szívesen hallgatnék ilyet, talán még hosszabb kivitelben is. Nagy pozitívuma, hogy mai magyar szépirodalmi szövegeket mondanak fel, emiatt elég nívós lett. Jól is esett belehallgatni újra a Jelmezbálba, pont egy ildikós novella hallható.


Hangoskönyvtár alkalmazás sem rossz, ha jól vettem ki, akkor ez a MEK-OSZK mobilalkalmazása. Aki hallgatott már onnan könyvet, tudja, hogy itt tényleg csak felolvassák, nem pedig előadják a műveket, emiatt nem annyira élvezhetőek. Ellenben sok mű van fent, inkább a klasszikusnak mondható kategóriából. Én most Jane Austentól a Büszkeség és balítélettel szemezek. :)
Eddig nem tudtam, most fedeztem fel ezt is, de a YouTube-n is rengeteg hangoskönyv fent van. Ha valakinek korlátlan internete van, akkor érdemes ott böngészni, mert akár szórakoztató irodalmat is talál. Nem mellesleg a YouTube meg szokta jegyezni, hogy egy adott videó felfüggesztésénél hol tartottál, így onnan folytathatod, ahol abbahagytad.


Terveztem az új telefonomat e-könyv olvasónak is használni, de olyan alkalmazást nem találtam, ahol élvezetesen lehetne. Ha valaki tud mondani ilyet, ne tartsa magában. :) Meg persze ha valakinek van a tarsolyában több igényes irodalmi alkalmazás, akkor ossza itt meg velem ezt a tudást. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése