2016. január 3., vasárnap

2015-ös (fél)statisztika

2015-ben szinte alig olvastam, annyira, hogy a blogomon az első igazi könyvértékelés májusban jelent meg. Elég mozgalmas éven vagyok túl, azért is szorult háttérbe az olvasás, de erről majd később. Előbb lássuk a számokat!


Mindösszesen 8 könyvecskét sikerült elolvasnom, ami körülbelül 2300 oldal volt csak. Ebből 5 külföldi és csak 3 magyar került a kezembe, és valamiért idén több női szerzőt olvastam: 5 nőt és 3 férfit. Legkevésbé a Tajtékos napok tetszett, leginkább pedig kettő is: a Megyek utánad és Az emlékek őre (utóbbi értékelése már sajnos átcsúszott januárra, de azt még decemberben olvastam).

A blogom látogatottsága hamarosan eléri a 60.000 főt, ami számomra hihetetlen, havi kb. 800-1000 fő nézi meg, ami azért bámulatos, mert tényleg keveset írtam idén. Legnépszerűbb bejegyzés a Megyek utánad volt, ami talán azért vezet, mert ebben az író-olvasó találkozóról is van beszámoló.

Aztán nézzük az okokat. 2015. január 3-án szembesültem vele, hogy idén beteljesül az álmunk a férjemmel és kisbabánk lesz. A terhességtől olyan eszméletlenül fáradt voltam, hogy az első hónapokban a munkahelyemen még aktív voltam, de itthon egyből jött is az ágy. Aztán mikor már a második trimeszterben jobban lettem, akkor jött a bepótolás: szinte folyton takarítottam és készültem a baba érkezésére - meg leginkább agyi kapacitásom nem volt az olvasásra, valahogy nem kötött le. Nyáron ért a harmadik trimeszter, ami az egész nyarat átívelő 40 fokos hőségben nagyon megterhelő volt, és ismét sokat aludtam, keveset olvastam. Aztán szeptember 9-én megszületett Adél és onnantól kezdve ő tölti ki a mindennapjaimat. :)A 2016-os év egy nagyszerű projekttel indul: végre-végre vettem könyvespolcokat, úgyhogy helyük is lesz a könyveimnek és nem csak be lesznek zsúfolva a szekrénybe. Már alig várom, hogy össze legyen rakva és rápakolhassak. :)

Tervezem, hogy idén azért többet fogok olvasni és ügyeskedni itt a blogon, ha végre Adélnak is lesz napi rutinja (amire már őszintén vágyok), akkor jobban be fogom tudni osztani az időmet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése