2012. december 27., csütörtök

Gönczi Gábor-Csikós Balázs - Bazi nagy esküvőskönyv

A kiadó honlapján lévő tartalom:

A nő tökéletes esküvőt akar. A férfinak elég, ha valahogy túléli. De hogyan lesznek mégis mindketten boldogok? Hogyan kerüljék el a legtipikusabb hibákat? Hogy a vőlegény idő előtt berúgjon... Hogy a násznép éjfél előtt lelépjen... Hogy a család mindenbe beleszóljon... Hogy a párt rábeszéljék felesleges, drága programokra... Hogy még azelőtt elváljanak, mielőtt összeházasodtak volna... És hogy életük legszebb és legdrágább napja siralmasan unalmas legyen...
A világ első pimaszul szókimondó kötete, a "Bazi nagy esküvőskönyv" ott kezdődik, ahol az összes többi véget ér. Humoros, pikáns és kíméletlenül őszinte stílusban magyarázza el az esküvőbiznisz titkos játszmáit, mindenre kitér, amiről nem illik beszélni, és ami kínossá válhat. A könyvnek garantáltan egyetlen szereplője sem fog örülni. Sem az esküvőszervező, sem az étterem, sem a szálloda, sem a zenekar, sem a fotós, sem a videós. De még a teremfőnök és a ruhakölcsönző sem.
Egyvalaki fog örülni - és az ön, kedves olvasó! Aki házasodni szeretne, és még nem rontott el mindent. Vagy akit ez az egész biznisz nem érdekel, de szeretné megtudni, hogyan csinálják a nagyokosok, a törtetők, a lúzerek és a sztárok meg a milliárdosok. Mert ők is házasodnak ám, de még hogy!
Marsi Anikó, Palik László, Héder Barna, Rubint Réka, Schobert Norbi, Tatár Csilla, Gönczi Gábor, Batiz András, Németh Kristóf, Radnai Péter, Doszpot Péter, Holló Márta, Papp Gergő és Sophia Loren fia, Carlo Ponti esküvőjének igaz története, valamint fény derül a táncolós Gyurcsány-videóra is!

Gönczi Gábor az RTL Klub Fókusz című műsorának szerkesztője és műsorvezetője. Csikós Balázs mérnökként telekommunikációs vállalatot vezet. Közös zenekaruk, a Smile Rock Circus - csakúgy, mint barátságuk - immár több mint húszéves. Túl sok ezer sikeres koncerten, rendezvényen, lemezen és videoklippen, úgy döntöttek, leírják élményeiket, tapasztalataikat az emberekről és a világ működéséről. Elsőként az esküvőket választották. Csak mert amit ők a saját szemükkel láttak, azt rajtuk kívül még nem látta senki. Vagy legalábbis nem mert róla könyve írni.

Olvasás után:

Én vagyok a fülszövegben említett kedves olvasó, aki házasodni szeretne és nem szeretne mindent elrontani.
Már karácsony előtt újságolta Anyukám, hogy nagyon jó könyvet vett nekem karácsonyra és egyből rájöttem, hogy ez lesz az (persze az is segített, hogy pont ott volt nyitva a Nők Lapja). És végül is nagyon jól tette, hogy ezt a könyvet választotta. Most pont abban az időszakban vagyunk, hogy amit előre el kellett intézni, azt elintéztük, a többi pedig még nem esedékes, ezért egy kicsit háttérbe szorult az esemény.
Nem volt egy nagy durranás ez a könyv, de abban segített maximálisan, hogy ráhangolódjak, és bele tudjam magam élni, sőt végre látom magam a házasságkötőben, táncolni a nagy rokonsággal, esetleg elrabolva. Eddig sosem sikerült.
A könyv célja egyébként az, hogy a házasodni készülők figyelmét ráirányítsák néhány kritikus pontjára az esküvőnek, amik egyébként nem eldobandó ötletek. De azért kicsit meg is nyugtatott: azt hiszem, hogy a helyszín, a fotós és a videós nagyon jó választás volt, leginkább a helyszínnel vagyok megelégedve, ahol egy helyen van a tánctér, a bárpult, mindenki, van klíma, van az esetleges vetítésnek megfelelő berendezés és ami a legfontosabb, hogy gyönyörű.
Emellett a könyv még szórakoztat néhány pikáns sztorival is, amiket jókat mulattam. Hogy bevétele is legyen, sok sztár esküvőjének részletei is benne vannak, de ettől csak sokkal emberibbnek látszódtak - leszámítva a rengeteg pénzüket, mert a rongyrázás nem ismer határokat. De! Ha úgy olvassuk, hogy tudjuk, mit enged meg a pénztárcánk, akkor nincs gond, irigykedni pedig nem szabad! Vagyis tudom, hogy ez szép magyar szokás, pont emiatt viszik a celebekről szóló cuccokat, de én inkább nem élek vele: ismerem magam és a határaimat, bőven elég, ha ezek közelednek valami széphez, amire majd mindig emlékezni fogok / fogunk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése