2011. augusztus 18., csütörtök

Ahol olvasok

Olvasás 7 hete - Hetedik hét

Olvasási szokások: hol, mikor olvasol szívesen? (otthon, tömegközlekedésen, parkban, erkélyen, reggel, délben, este, stb.)

Sajnos otthon nem sok időm van arra, hogy leüljek olvasni, maximum ilyenkor, nyáron, mikor nincs az az égtelen rohanás, hogy mindent időben megcsináljak, minden házit és beadandót időben elkészítsek. Bár azért ilyenkor is előfordul (mint például mostanság), hogy nincs időm otthon olvasgatni, mert van kb. este fél 10, mire le tudom tenni a kis hátsómat valami kényelmesebb bútorra.

Az időm nagy részében buszon olvasok. Már 10 éve napi szinten buszozom (falun lakom, de Pécsen tanulok és dolgozom), a korosztályom szinte már nem is buszozik, mert ők már végeztek a sulival, szóval az utazóközönség jóval fiatalabb nálam, akikkel már nem találom a közös hangot, ezért más foglalatosságot kell keresnem a beszélgetés helyett. Ezért van az, hogy a táskámban mindig van egy könyv, még akkor is, ha nem is biztos, hogy fogok tudni olvasni belőle. Bármikor jól jöhet a buszozás mellett is, mondjuk közbejön egy lyukasóra az egyetemen, vagy valahol várakoznom kell sokat, akkor olvasok.

Még egy időszak/hely van, mikor szoktam olvasni, de az is szituációhoz kötött. Este, lefekvés előtt imádok könyvvel befeküdni az ágyba. Bár ezt csak akkor szoktam, ha nem túl leterhelt a napom, vagyis nem zsong a fejem a nap eseményeitől. Ez a szokás amúgy elaltatáshoz is kiváló, mert negyed óránál többet nem tudok így olvasni, hamar leragad a szemem, de akkor legalább biztosan jót alszom. :)

Majdnem kifelejtettem a legjobbat, a nyaralást. Nah, akkor van az, mikor tényleg napi időtöltés nálam az olvasás, és mondjuk a strandon kifejezetten élvezet olvasni. Vagy kiülni a teraszra, ahol nagyon meleg van, mert hát a meleg az jó, nekem sosincs vele semmi bajom. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése