2011. július 31., vasárnap

Tapasztalataim a moly.hu-ról

Olvasás 7 hete - Negyedik hét

A Moly.hu könyves közösségi oldal népszerűsítése

Elég régen hallottam már a moly.hu könyves közösségi oldalról, de sokáig húzódoztam tőle, mondván már rengeteg közösségi oldalon vagyok fent, nem hiányzik nekem még egy. De mikor már a második legjobb barátnőm (akiről egyébként nem is sejtettem volna - @czanita) kérdezte meg, hogy miért nem vagyok fent a honlapon, akkor egy váratlan pillanatban regisztráltam. Az elején nem nagyon fogtam fel a lényegét az egésznek, azt hiszem, főleg azért, mert kevés embert figyeltem, így nem is tudtam, mi a lényeg. De mikor már beindult a biznisz, akkor sokszor már alig vártam, hogy gépközelbe kerülhessek és újra megnézhessem, kinek milyen könyves élményei voltak.

Az egyik barátnőm (@zakkant) által eljutottam már az elején két moly-talira is, és meglepő élményekben volt részem. Olyan emberek ültek le a kis asztalunkhoz, akikről elsőre, azt hiszem, nem gondoltam volna, hogy valaha is szóba elegyednénk, de annál a bizonyos asztalnál kezdettől fogva megvolt a közös téma, ami összehozott bennünket. Ezekben az emberekben a közös téma mellett nagyon pozitívan is csalódtam, egészen új horizontok nyíltak meg előttem, melyek igazán személyiségfejlesztő hatással voltak rám.

De hogy ne csak magamról beszéljek, valami moly-fényező dolgot is kellene írnom. Az alig 1 éves tagságom alatt észrevettem egy fontos dolgot: a moly-barátok figyelnek egymásra, sőt nem csak az ottani emberekre figyelnek, hanem azokra, akik potenciális moly-tagok. Itt arra gondolok, hogy próbálunk észleléseket létrehozni, ami azzal jár, hogy a városban, iskolában, munkahelyen, tömegközlekedési eszközökön pásztázzuk az embereket, hogy ki olvas, mit olvas, és ha találtunk ilyet, akkor máris valamilyen kapocs köt össze bennünket: az olvasás szenvedélye.

1 megjegyzés: