2011. július 13., szerda

Sorozatok

Olvasás 7 hete - Második hét

Sorozatok: olvasol-e, gyűjtesz-e sorozatokat?

Nem kedvelem a sorozatokat. Már csak surmóságom miatt is: nagyon költséges beszerezni minden darabját, kivétel ez alól, mikor el tudom intézni szülinapi ajándékként, vagy ilyesmi. Magamtól szerintem nem kezdenék el egyet sem.

Szerintem olvasni sem sokat olvastam sorozatot, most hirtelen 2 jut eszembe. Az egyik a Napóleon menyasszonya - Napóleon felesége - Adieu, Bonaparte trilógia, de ebben az volt a jó, hogy minden könyvet egyszerre megkaptam, így nem volt az az éktelen várakozás egy-egy rész között.

A másik ilyen - sokan biztos tudják rólam - a Twilight volt, ami viszont megőrjített. Már sokat hallottam róla, ezért egy netes, elég csúnya fordításban elkezdtem olvasni. Az első két résszel így végeztem, de elmondani nem tudom, mennyre zavart a sok hiba és a csúnya fogalmazás benne. Szerencsére a második résszel pont akkor végeztem, mikor megjelent magyarul a harmadik rész, egyből meg is vettem, tehát a sorozat megvételét a harmadik résszel kezdtem. :D Elég gyorsan végeztem vele, és a nem hivatalos fordítások ez annyira tetszett, hogy elhatároztam a negyedik részt nem fogom nem hiteles forrásból olvasni, hanem kivárom a negyedik könyv megjelenését. És akkor itt kezdődött a hihetetlen várakozás, tényleg őrjítő volt. Mikor végre beszereztem, pillanatok alatt el is olvastam és akkor meg az volt a rossz, hogy vége van. Többet nem fogok kapni ebből a sorozatból, pedig kb. másfél évig végigkísérte az életemet.

Amondó vagyok, nem jó sorozatot olvasni, úgyhogy ezentúl próbálom is magam távol tartani tőlük.

4 megjegyzés:

 1. Figyi drága Kumancs! Nem éppen egy sorozatot olvasgatsz most is ott a parton.Hm?Hm? :P

  VálaszTörlés
 2. Én nem tudok róla, hogy ez sorozat lenne. :P Amúgy meg Kumacs! :)

  VálaszTörlés
 3. Amúgy meg adieu, ha már itt tartunk.:P
  Majd utánanézek, de volt valami olyasmi, hogy ez Az ajtó folytatása, nem? Nem Te mondtad?

  VálaszTörlés
 4. Javítva! :P
  Csak annyiban folytatás, hogy Szabó Magda életének azt a szeletét írja le, ami Az ajtó után történt vele, de egyáltalán nem folytatás, ráadásul ez egy levelezés. Bocsi, ha félreérthető voltam...

  VálaszTörlés