2011. július 9., szombat

Aki elindított

A moly.hu-n elindított programban szeretnék én is részt venni, ezért most 7 hétig születnek olyan rendhagyó bejegyzések, amik az olvasási szokásaimról, véleményemről szólnak. Kezdődik is.
--------------------------------------------

Ki adott először könyvet a kezedbe? Kinek a hatására kezdtél el olvasni?

Legelső könyvem, amit az iskolától függetlenül olvastam Mary Poppins volt. És hogy ki is adta a kezembe? Nem más, mint édesanyám, akinek nem sokat kellett győzködnie, hogy elolvassam, csak el kellett mondania pár hasznos információt a könyvről: neki kislánykorában ez volt az egyetlen könyve, ráadásul neki is ez volt az első. És ugyebár egy kislány mindig szeretne hasonlítani az anyukájára, ezért belefogtam.

Valószínűleg már akkor nagyon tetszett, hogy ő mennyire beletemetkezik egy-egy könyvbe, néha el is csíptem, mikor édesapámnak mesélt róla, hogy most milyen érdekeset olvasott és ez imponált nekem. :)

Azt kell mondjam, hogy most már valószínűleg túlnőttem a mesteremen, mert míg Anyu sokszor olvas Nora Roberts-et vagy Danielle Steel-t, addig én egy olyan könyvet nem tudnék elolvasni, inkább valami komolyabbat, aminek mélyebb mondanivalója van. Ettől függetlenül rajongásunk a könyvekért közös, közösen nézegetjük az akciókat a könyvesboltokban, vagy az internetes könyváruházakban.

2 megjegyzés:

  1. Nekem meg a Mogyoró volt az első, minden dajkák gyöngye csak utána következett:). Egyszer volt, hol nem volt, otthon unatkoztam a nyáron, és elhatároztam, hogy olvasással fogom agyonütni az időt, és el fogok olvasni egy EGÉSZ könyvet, egy igazi regényt. Nos ez olyan jól sikerült, hogy azóta nem tudok unatkozni.:) Így engem a másodikos énem vezetett be a Guttenberg-galaxisba, ezúton is köszi pici Anita!:P

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés